• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
Fyrvaktarbostaden 2.jpg

Fyrvaktarbostaden

I slutet av 1880-talet byggdes ett torn på fyrmästarbostadens gavel och här installerades en lanternin och linsapparat som kom att ersätta den nybyggda fyren. Sägnen säger att detta berodde på att fyrvaktaren inte orkade gå uppför trapporna i den riktiga fyrren och istället föredrog den lägre fyrvaktarbostaden. Fram till år 1910, då lotsarna tog över fyrens drift, lyste fyren från den låga fyrvaktarbostaden.

Fyrvaktarbostaden

Fyrvaktarbostaden passar perfekt för den som vill ha lite avskildhet. Utsikten över havet och horisonten är magisk från fyrtornet. I Fyrvaktarbostaden finns sex sängplatser.

Köket

I Fyrvaktarbostadens kök har ni möjligheter att göra frukost och laga enklare måltider. Köket är fullt utrustat för matlagning med två kokplattor, husgeråd och mikrovågsugn. I Fyrvaktaren finns en mindre kyl med frysfack. Du ansvarar för att städa upp efter dig själv och ta ut dina sopor och placera dem i rätt sopkärl.

Beställning av mat:

Det är möjligt att göra en förfrågan vid bokningstillfället. Vi erbjuder tre rätters meny:

Förrätt: Löjrom med klassiska tillbehör

Varmrätt: Fläskfilé i BBQ-sås och potatisgratäng

Dessert: Cheesecake med hallon från Malören.

Pris: 1 295 kr/person

Gasolgrill

Det finns en gasolgrill samt utemöbler utanför Fyrvaktarbostaden.

Rum

I Fyrvaktarbostaden finns tre rum, kök samt en trappa upp till fyrtornet, där du kan sitta och njuta av den enastående 360-graders-utsikten över havet.

Sängkläder 

Ta med egna sängkläder. Madrass, täcken och kuddar finns i varje rum. Vi rekommenderar att ni tar med lakan, påslakan och örngott av hygieniska skäl. Sovsäck brukar bli för varmt. Det finns möjlighet att hyra sänglinnen för 400 kr/person.

Bokning Fyrvaktarbostaden

Boka Fyrvaktarbostaden här

 

Städning

Rummen i Fyrvaktarbostaden ska städas innan avresan från Malören.  Sopor ska tas ut och rummet ska dammsugas, täcken, kuddar och madrasskydd samt matta ska skakas utomhus. Rummen ska dammsugas och skuras innan utcheckning. Städning kan också köpas till för 1 500 kr. Utebliven städning debiteras från 2 500kr. Kompost, plast, brännbart och metall slängs i komposttunna och sopkärl bakom Lotsstugan. 

Hyrda sänglinnen och handdukar tas bort placeras i soffan i stora rummet när ni checkar ut.

Incheckning/Utcheckning

Tider

Incheckning: 13:00

Utcheckning: 12:00

Kronbastu

Den vedeldade kronbastun bokar ni genom att anteckna ertt namn och den tid ni vill basta på bokningstavlan i Kronbastun. Viktigt att tänka på är att fylla varmvattenberedare med vatten och att elda i bastun en timme före badtillfället. Glöm inte att städa när du är klar. Slarvigt utförd städning eller skadegörelse debiteras med faktiska kostnad, minst 1 500 kr.

Vatten

I dagsläget fins inte tillgång till varmvatten för diskning i Fyrvaktarbostaden. Vi rekommenderar att ni kokar vatten för diskning i baljor. Ni tvättar er i bastun.

Ström

Tack vare våra solceller har vi sedan sommaren 2021 ström dygnet runt i Lotsstugan.

Dricksvatten

Dricksvatten tar du från kranen i Fyrvaktarbostaden. 

Toalett

I Lotsstugan finns två förbränningstoaletter.  Vi har även två torrdass ca 20 m från Fyrvaktarbostaden.

Sopor

Vi värnar om miljön och hoppas till ni vill hjälpa oss till att hjälpa till och hållbarare miljö.

Alla sopor ska sorteras och placeras i rätt påse i vår sopsortering. Kompost lämnas i vår komposteringstunna bakom Lotsstugan. Medhavda glasflaskor, glasburkar, konservburkar och returburkar ska tas hem av gästen själv.