• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
DJI_0137.jpg

Lotsstugan

I Lotsstugan har du enastående 360-graders- närhet till havet. I Lotsstugans nedre plan finns sju dubbelrum som välkomnar dig med bekväma och mysiga rum. Lotsstugan utkikstorn har byggts om till en svit. I havssviten har du utsikt åt alla fyra väderstreck, 

Köket

Ni är varmt välkomna att använda vårt gästkök. Här har ni möjligheter att göra sina egna frukost eller laga enklare målider. Köket är fullt utrustat för matlagning med spis, husgeråd och köksredskap. Det finns möjligheter att förvara varor i våra kylar. Du ansvarar för att städa upp efter dig själv och ta ut dina sopor och placera dem i rätt sopkärl.

Intill köket finns vårt allrum där du intar din måltid, spelar schack eller spel, läser och träffar andra gäster.

Förvaring av medhavd mat

Hyllorna i våra kylar är märkta med rumsnummer där ni använder de hyllor som är märkta med ert rumsnummer. I Lotsstugans allrum finns även ett skafferi där ni har tillgång till de hyllor som är märkta med ert rumsnummer.. 

 

Beställning av mat:

Det är möjligt att göra en förfrågan vid bokningstillfället. Vi erbjuer tre rätters meny:

Förrätt: Löjrom med klassiska tillbehör

Varmrätt: Fläskfilé i BBQ-sås och potatisgratäng

Dessert: Cheesecake med hallon från Malören.

Pris: 1 295 kr/person

Utekök

Vi har även ett utekök samt två gasolgrillar, så det är fullt tillgängligt att laga mat och diska utomhus under bar himmel.

Sängkläder

Ta med egna sängkläder. Madrass, täcken och kuddar finns i varje rum. Vi rekommenderar att ni tar med lakan, påslakan och örngott av hygieniska skäl. Sovsäck brukar bli för varmt. Det finns möjlighet att hyra sänglinnen för 400 kr / person.

Städning

Rummen ska städas innan avresan från Malören. Sopor ska tas ut och rummet ska dammsugas, täcken, kuddar och madrasskydd samt matta ska skakas utomhus. Rummen ska dammsugas och skuras innan utcheckning. Städning kan också köpas till för 500 kr. Utebliven städning debiteras från 1 500kr.

Incheckning/Utcheckning

Tider

Incheckning: 13:00

Utcheckning: 12:00

Kronbastu

Den vedeldade kronbastun bokas genom att man antecknar sitt namn och den tid man vill basta på bokningstavlan i Kronbastun. Viktigt att tänka på är att fylla varmvattenberedare med vatten och att elda i bastun och timme före badtillfället. Glöm inte att städa när du är klar. Ved finns i Lotsstugans källare. Slarvigt utförd städning eller skadegörelse debiteras med faktiska kostnad, minst 1 500 kr.

Vatten

Tillgång till varmvatten för diskning av kärl är begränsad. Därför rekommenderas diskning i baljor (finns ovanför kylarna i Lotsstugans allrum). Eftersom varmvattnet är begränsat tre mil ute på havet rekommenderar vi att alla i första hand tvättar sig i bastun.

Dricksvatten

Dricksvatten tar du från alla kranar i Lotsstugan. 

Toalett

I Lotsstugan finns två förbränningstoaletter. Vi har även två utedass ca 50 m från Lotsstugan.

Ström

Tack vare våra solpaneler kan vi erbjuda ström dygnet runt i Lotsstugan, Fyrvaktarbostaden och Kronbastun.

Sopor

Vi värnar om miljön och hoppas till ni vill hjälpa oss till att hjälpa till och hållbarare miljö.

Alla sopor ska sorteras och placeras i rätt påse i vår sopsortering. Kompost lämnas i vår komposteringstunna. Sopkärl finns på baksidan av Lotsstugan.

Är ni själva i Lotsstugan är det viktigt att ni tar ut alla sopor till sopcontainrarna på Lotsstugans baksida.