• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
Malören_-038.jpg

Om Malören Lodge

Vi erbjuder ett fräscht boende på en ö, tre mil ut i havet. På Malören upplever du stillhet och lugn med horisonten som utsikt.

Vi erbjuds boende i Lotsstugan som är en byggnad med personlig atmosfär. Miljön är avslappnad och enkel - en plats där en stressad nutidsmänniska kan koppla av och känna lugnet.

Malören är ett naturreservat beläget längst ut i Bottenvikens skärgård. Den är en särpräglad ö som får har kunnat besöka och övernatta på. Vi är gärna nu och visar platsen för våra gäster. Ett unikt och exklusivt semestermål för den som vill uppleva havets lugn och tystnad, men ändå möjlighet till upplevelser. 

Kontakta oss på e-post  bokning@maloren.se 

/ Hanna och Patrik

 

Vårt projekt Popup restaurang Fyrvaktarbostaden är delvis finansierat av EU:s logotyp för
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Tack vare Spira Mare blir vår Popup restaurang verksamhet ute på Malören möjlig.

Efter att ha tillbringat alla semestrar på Malörende de senaste 15 åren började vi kika på Lotsstugan som finns på ön. Vi kände att vi ville dela med oss av den underbara atmosfären ute på Malören till andra. Efter kontakter med Statens Fastighetsverk som äger Lotsstugan fick vi börja hyra Lotsstugan från och med 1 januari 2018. För oss blev de bråda dagar med renovering. Eftersom Malören ligger så långt ute i Bottenviken, är isen tillräckligt stark för transport endast under några veckor under perioden mars-april. I april 2018 rev vi ut väggfasta garderober, målade, fraktade sängar, kylskåp och andra möbler med skoter.

Flitens lampa lös hos familjen Engström och även andra fina vänner som hjälpte till. Den underbara syjuntan "Syfilis" hjälpte oss med smakfull inredning. På midsommarafton 2018 slog vi upp portarna i Lotsstugan för våra första gäster. Efter 2018 har allt rullat på bra med vårt familjeföretag. Vi jobbar hårt periodvis för att utveckla vårt företag. Vi hade aldrig förväntat oss att vi  skulle lära känna så många underbara människor. Det är ni våra fina gäster, som gör att vårt arbete med verksamheten känns meningsfull.

Mer om oss!

Malören- Här har makarna Patrik och Hanna Engströms dröm gått i uppfyllelse; tillsammans har de startat företaget Malören Lodge. (NSD juli 2018)

Det citatet beskriver hur vi känner för vår verksamhet och Malören. 2018 fick vi chansen att hyra Lotsstugan från Statens Fastighetsverk.

Med arbetserfarenhet inom skola och sågverksbransch tog vi oss an helt nya utmaningar. Under tidspress hann vi få klart renoveringen av Lotsstugan till sommaren 2018. Mycket tack vare hårt jobb, fantastisk familj och vänner som stöttat och hjälpt oss. 

Vi driver vårt familjeföretag med fokus på hållbarhet, ödmjukhet och nyfikenhet. Vi lär oss ständigt nya saker, vi utmanas, vi tänker om, balanserar familjelivet med företag och heltidsarbete. Ibland kan vi beskrivas som familjens kaos med olika viljor som drar åt olika håll. Ofta hittar vi dock tillbaka till lugnet. På Malören kan vi andas frisk havsluft och lämna omvärlden bakom oss.

Vi är ödmjukt tacksamma för alla fina gäster som besöker oss. Inte bara för att det gynnar vår verksamhet, utan också för att vi får glädjen att träffa så många kloka människor och får ta del av livserfarenheter från underbara människor.

Ett stort och varmt tack till er alla fina som besöker oss ute på Malören!