• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
12891_roskarl_foto Peter Rosen_LapplandMedia__N9I2773.jpg

Vårt miljöarbete

Hållbarhet och omtanke är viktigt på Malören. Både för oss människor som vistas där, men även för djuren, fåglarna och den unika naturen.

Vi har ett utbud av lokalt producerad samt vegetarisk mat. Självklart källsorterar vi och återvinner därmed skräp. Genom att använda material flera gånger sparar vi på naturresurser och energi.

Våra produkter som shampoo, body lotion, duschtvål samt spaprodukter är ekologiska.

På Malören har du tillgång till ström under vissa tider. Dels för att ström inte är en självklarhet på en ö, tre mil ute i havet, dels för att bidra till en bättre miljö genom minskad strömförbrukning. Sommaren 2020 blir vi helt självförsörjande på el med solpaneler. Detta för att solceller har en minimal miljöpåverkan och är en viktig del i vårt miljötänk.

Vi får ofta höra att det är väldigt rent på Malören och lite skräp kring stranden. För de gäster som vill, finns möjligheten att delta i #ettskräpomdagen eller #trashtag. Vi erbjuder sopsäckar och handskar till de gäster som vill bidra till en renare miljö.

Malören är ett naturreservat, vilket innebär att vi ska värna om naturen genom att exempelvis inte plocka växter som finns på ön.