• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
Fyrvaktarbostaden 2.jpg

Bo i en fyr- Hyr hela Fyrvaktarbostaden

Vårt koncept Hyr hela huset är ett perfekt alternativ för små och stora sällskap som vill träffas i hemtrevlig miljö. Här får ni exklusiv rätt till ett helt boende, med både bäddar och allmänna utrymmen. Lagar mat gör ni tillsammans i Fyrvaktarbostadens gästkök.

I slutet av 1880-talet byggdes ett torn på fyrmästarbostadens gavel och här installerades en lanternin och linsapparat som kom att ersätta den nybyggda fyren.

Sägnen säger att detta berodde på att fyrvaktaren inte orkade gå uppför trapporna i den riktiga fyrren och istället föredrog den lägre fyrvaktarbostaden.

Fram till år 1910, då lotsarna tog över fyrens drift, lyste fyren från den låga fyrvaktarbostaden. 

Fyrvaktarbostaden ligger som ett varmt hjärta mellan land och hav i Malörens naturreservat. Naturreservatet, omgiven av hav, säregen natur och rika fågelliv som bjuder på fantastiska förutsättningar för samvaro, avkoppling och lek. Huset rymmer 2 gästrum med vardera två sängar samt ett stort rum med en bäddsoffa för två personer En till två familjer ryms i Fyrvaktarbostaden. På sommaren kan ni duka upp till långbord utanför Fyrvaktarbostaden. Extra bord och bänkar finns att låna vid behov. I det fullt utrustade gästköket kan ni tillsammans laga maten, och i intill Fyrvaktarbostaden finns gasolgrillar och en eldstad. Med sitt rofyllda läge är Fyrvaktarbostaden även en perfekt plats för kick-off, konferens, yogakurser, retreats och annan kursverksamhet.

I slutet av 1880-talet byggdes ett torn på fyrmästarbostadens gavel och här installerades en lanternin och linsapparat som kom att ersätta den nybyggda fyren.

Sägnen säger att detta berodde på att fyrvaktaren inte orkade gå uppför trapporna i den riktiga fyrren och istället föredrog den lägre fyrvaktarbostaden.

Fram till år 1910, då lotsarna tog över fyrens drift, lyste fyren från den låga fyrvaktarbostaden. 

Köket

I Fyrvaktarbostadens kök har ni möjligheter att göra frukost och laga enklare måltider. Köket är fullt utrustat för matlagning med spis, husgeråd och köksredskap. Det finns möjligheter att förvara varor i våra kylar. Du ansvarar för att städa upp efter dig själv och ta ut dina sopor och placera dem i rätt sopkärl.

Intill köket finns vårt allrum där du intar din måltid, spelar schack eller spel, läser och träffar andra gäster.

Beställning av mat:

Det är möjligt att göra en förfrågan vid bokningstillfället. Vi erbjuder tre rätters meny:

Förrätt: Löjrom med klassiska tillbehör

Varmrätt: Fläskfilé i BBQ-sås och potatisgratäng

Dessert: Cheesecake med hallon från Malören.

Pris: 1 295 kr/person

Utekök

Vi har även ett utekök utanför Lotsstugan samt en gasolgrill utanför Fyrvaktarbostaden.

Sängkläder

Ta med egna sängkläder. Madrass, täcken och kuddar finns i varje rum. Vi rekommenderar att ni tar med lakan, påslakan och örngott av hygieniska skäl. Sovsäck brukar bli för varmt. Det finns möjlighet att hyra sänglinnen för 400 kr / person.

Städning

Rummen i Fyrvaktarbostaden ska städas innan avresan från Malören.  Sopor ska tas ut och rummet ska dammsugas, täcken, kuddar och madrasskydd samt matta ska skakas utomhus. Rummen ska dammsugas och skuras innan utcheckning. Städning kan också köpas till för 1 500 kr. Utebliven städning debiteras från  2 500kr. Kompost slängs i komposttunna bakom Lotsstugan. Övriga sopor ges till personalen (plast, brännbart).

Hyrda sänglinnen och handdukar tas bort placeras i soffan i stora rummet när ni checkar ut.

Incheckning/Utcheckning

Tider

Incheckning: 13:00

Utcheckning: 12:00

Kronbastu

Den vedeldade kronbastun bokas genom att man antecknar sitt namn och den tid man vill basta på bokningstavlan i Kronbastun. Viktigt att tänka på är att fylla varmvattenberedare med vatten och att elda i bastun och timme före badtillfället. Glöm inte att städa när du är klar. Slarvigt utförd städning eller skadegörelse debiteras med faktiska kostnad, minst 1 500 kr.

Vatten

I dagsläget har vi inte tillgång till varmvatten för diskning. Vi rekommenderar att ni kokar vatten för diskning i baljor. Ni tvättar er i bastun.

Ström

Tack vare våra nyinstallerade solceller har vi sedan sommaren 2021 ström dygnet runt i Lotsstugan.

Dricksvatten

Dricksvatten tar du från kranen i Fyrvaktarbostaden. 

Toalett

I anslutning till Lotsstugan finns vår förbränningstoalett i Kronbastun. Vi har även två torrdass ca 50 m från Lotsstugan.

Sopor

Vi värnar om miljön och hoppas till ni vill hjälpa oss till att hjälpa till och hållbarare miljö.

Alla sopor ska sorteras och placeras i rätt påse i vår sopsortering. Kompost lämnas i vår komposteringstunna bakom Lotsstugan. Medhavda glasflaskor, glasburkar, konservburkar och returburkar ska tas hem av gästen själv.