• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
 • Flag for Welcome to Malören Lodge
sandskär4.jpg

Vandring på Sandskär 27 juli

Vi är just nu inne i en extraordinär situation. Covid-19 är en smitta som påverkar oss. Detta gäller även för eventet Vandring på Sandskär den 27 Juli. Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte delta på eventet, utan stanna hemma. Vi tvättar händerna noga med tvätt/våtservetter och där vi har tillgång till vatten finns även tvål till tillgängligt. Vi använder handsprit innan och efter matlagning samt med jämna mellanrum när tillfälle ges ute på ön. Under matlagningen använder vi vinylhandskar för att undvika smittspridning. Vi har också handsprit, munskydd, vinylhandskar tillgängligt i båten. Vi undviker också fysisk kontakt. Tänk på att hålla avstånd när ni är i båten.

Välkommen ut till en dag i skärgården!

Närmare bestämt till ön, Sandskär, i Haparanda Skärgård. Sandskär är en del av Haparanda Skärgårds Nationalpark. Ute på ön finns många fina sandstränder, ett gammalt fiskeläger, ett kapell, en ca 5 km lång spångad naturstig samt ett rikt fågel- och växtliv.

Den här dagen vänder sig till dig som vill komma ut i skärgården och upptäcka natur och djurliv, lära dig lite om vår lokala kultur, laga mat ute och annat smått och gott som är bra att kunna när man är ute i skärgården eller för den delen skog och mark. Vi kommer tillsammans vandra längs Sandskärs naturstigar, laga mat, leka och tävla några enkla och roliga lekar och förhoppningsvis om vädret medger bada vid någon av öns alla fina badstränder. Målet med dagen är att ha roligt, lära sig nya saker och träffa nya vänner.

DETTA INGÅR:

 • Flytväst
 • Transport med båt ToR från Karlsborgs gästhamn på Erikören (Se vägbeskrivning på maloren.se under boka online)
 • Lunch som hamburgare med tillbehör. Ev allergier meddelas i samband med anmälan.
 • Till efterrätt serveras hembakad choklad brownie med havtornssylt och grädde från Elsas café

Dagen arrangeras av Cold Adventures tillsammans med Malören Logde och är en del av ungdomssatsningen ”Sommarfeeling i Kalix” där vi tillsammans vill ge ungdomar möjlighet att upptäcka en av skärgårdens många pärlor och lära sig saker som är bra att kunna när man vistas i skog och mark.

Cold Adventures är ett företag som vänder sig till dig som vill uppleva det extra som Norrlands fjäll, hav och skogar har att erbjuda. Cold Adventures erbjuder jakter, event, upplevelser, rekreation, guidning och teambuilding.

PROGRAM FÖR DAGEN

 • 10:00 Avfärd med båt från Erikören i Karlsborg mot Sandskär
 • 11.30 Vi gör upp eld och lagar mat tillsammans

 • 12.30 – 15.30 Vandring på öns spångar, tipspromenad, knep och knåp i skärgården

 • 15.30 – 17.00 Reservtid och bad om vädret tillåter

 • Ca 17.00 Avfärd med båt från Sandskär mot Erikören i Karlsborg

 • Ca 18:30 Ankomst Erikören

Information

Måndag 27 juli

Ålder: 12-15 år

Pris: 0 kr

Deltagare: Max 12st

Förkunskaper: Nej, ALLA är varmt välkomna

För bokning: 

Maila till ungdomar@maloren.se Meddela namn på deltagare och telefonnummer till vårdnadshavare.

Då Malören Lodge äger aktivitet och har en person anställd för att hålla koll på anmälningar till ungdomar@maloren.se är det av yttersta vikt att anmälan till Vandring på Sandskär 27 juli går via ungdomar@maloren.se För att få en plats bekräftad behöver vårdnadshavare maila på ungdomar @maloren.se, ange barnets / ungdomens namn, ålder samt kontaktuppgifter till vårdnadshavare. Därefter inväntar vårdnadshavare på bekräftelsemail från adress ungdomar@maloren.se. Utifrån anmälningar på mailadressen (ungdomar@maloren.se) väljer vi på Malören Lodge deltagare efter regeln "Först till kvarn."

Att tänka på

Tider för dagar är preliminära och justeras efter antalet deltagare, väder och vind.

Medtag kläder efter väder

Badkläder