• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
bild 2 red.jpg

Lotsstugan

Vi erbjuder boende i Lotsstugan. Lotsstugan har sju dubbelrum samt en svit. Boende är tillgängligt från 15 mars-15 april samt 1 juni-31 augusti. Alla våra rum är ljusa och mysiga. Samtliga rum har resårbottensängar och det finns täcke och kudde till varje säng.

Köket

Ni är varmt välkomna att använda vårt gästkök. Här  har ni möjlighet att göra er egen frukost eller laga enklare måltider. Köket är fullt utrustat för matlagning med spis, vattenkokare, husgeråd och köksredskap. Det finns också möjlighet att förvara varor i våra kylar och frysar. Du ansvarar för att städa upp efter dig själv och ta ut dina sopor.

Intill köket finns vårt allrum där du intar din måltid, spelar schack eller spel, läser och träffar andra gäster.

Enklare maträtter som pajer, matportioner och baguetter, samt drycker, finns till försäljning.

Elström

Strömmen på Malören slås på under bestämda tider. Kl. 7-11, 11.30-13:30, 17-19 samt 21:30-23.30 dagligen. Viktigt att tänka på att det är under dessa tider du kan använda el till matlagning och ha tillgång till varmvatten i kranen till diskning.

Sängkläder

Ta med egna sängkläder. Madrass, täcken och kuddar finns i varje rum. Vi rekommenderar att ni tar med lakan, påslakan och örngott av hygieniska skäl. Sovsäck brukar bli för varmt. Det finns möjlighet att hyra sänglinnen för 200 kr.

Städning

Rummen ska städas innan avresan från Malören. Sopor ska tas ut och rummet ska dammsugas, täcken, kuddar och madrasskydd samt matta ska skakas utomhus. Städning kan också köpas till för 500 kr. Utebliven städning debiteras från 1 500kr.

Bastu

Bastun bokas genom att man antecknar sitt namn och den tid man vill basta på bokningstavlan i Kronbastun. Viktigt att tänka på är att fylla varmvattenberedare med vatten från slangen när det finns ström och att elda i bastun en timme före badtillfället. Glöm inte att städa när du är klar. Slarvigt utförd städning eller skadegörelse debiteras med faktisk kostnad, minst 1 500 kr.

Vatten

Tillgång till varmvatten för diskning av kärl är begränsad. Därför rekommenderas diskning i baljor.  Dusch finns i korridoren. Eftersom varmvattnet är begränsat rekommenderar vi att alla i första hand tvättar sig i bastun.

Dricksvatten

Dricksvatten tar du från alla kranar i Lotsstugan. När strömmen inte är på finns vatten tillgängligt i en kran på ena kortsidan av Lotsstugan.

Toalett

I anslutning till Lotsstugan finns vår förbränningstoalett i Kronbastun. Vi har även två utedass ca 50 m från Lotsstugan.

Sopor

Vi värnar om miljön och hoppas att ni vill hjälpa oss till att bidra till en hållbarare miljö.

Alla sopor ska sorteras och placeras i rätt påse i vår sopsortering.