• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
Lotsstugan 2 jan 2021.jpg

Lotsstugan

Vi erbjuder boende i Lotsstugan. Lotsstugan har sju dubbelrum samt en svit. Boende är 1 juni-14 augusti. Alla våra rum är ljusa och mysiga. Samtliga rum har resårbottensängar och det finns täcke och kudde till varje säng.

Köket

Ni är varmt välkomna att använda vårt gästkök. Här har ni möjligheter att göra sina egna frukost eller laga enklare målider. Köket är fullt utrustat för matlagning med spis, husgeråd och köksredskap. Det finns möjligheter att förvara varor i våra kylar. Du ansvarar för att städa upp efter dig själv och ta ut dina sopor och placera dem i rätt sopkärl.

Intill köket finns vårt allrum där du intar din måltid, spelar schack eller spel, läser och träffar andra gäster.

Beställning av mat:

Det är möjligt att göra en förfrågan vid bokningstillfället. Vi erbjuder tre rätters meny:

Förrätt: Löjrom med klassiska tillbehör

Varmrätt: Fläskfilé i BBQ-sås och potatisgratäng

Dessert: Cheesecake med hallon från Malören.

Pris: 1 295 kr/person

Utekök

Vi har även ett utekök samt två gasolgrillar, så det är fullt tillgängligt att laga mat och diska utomhus under bar himmel.

Sängkläder

Ta med egna sängkläder. Madrass, täcken och kuddar finns i varje rum. Vi rekommenderar att ni tar med lakan, påslakan och örngott av hygieniska skäl. Sovsäck brukar bli för varmt. Det finns möjlighet att hyra sänglinnen för 400 kr / person.

Städning

Rummen ska städas innan avresan från Malören. Sopor ska tas ut och rummet ska dammsugas, täcken, kuddar och madrasskydd samt matta ska skakas utomhus. Rummen ska dammsugas och skuras innan utcheckning. Städning kan också köpas till för 500 kr. Utebliven städning debiteras från1 500kr.

Hyrda sänglinnen och handdukar tas bort placeras på stolen i rummet när ni checkar ut.

Incheckning/Utcheckning

Tider

Incheckning: 13:00

Utcheckning: 12:00

Kronbastu

Den vedeldade kronbastun bokas genom att man antecknar sitt namn och den tid man vill basta på bokningstavlan i Kronbastun. Viktigt att tänka på är att fylla varmvattenberedare med vatten och att elda i bastun och timme före badtillfället. Glöm inte att städa när du är klar. Slarvigt utförd städning eller skadegörelse debiteras med faktiska kostnad, minst 1 500 kr.

Vatten

I dagsläget har vi inte tillgång till varmvatten för diskning. Vi rekommenderar att ni kokar vatten för diskning i baljor. Ni tvättar er i bastun.

Ström

Tack vare våra nyinstallerade solceller har vi sedan sommaren 2021 ström dygnet runt i Lotsstugan.

Dricksvatten

Dricksvatten tar du från alla kranar i Lotsstugan. 

Toalett

I anslutning till Lotsstugan finns vår förbränningstoalett i Kronbastun. Vi har även två torrdass ca 50 m från Lotsstugan.

Sopor

Vi värnar om miljön och hoppas till ni vill hjälpa oss till att hjälpa till och hållbarare miljö.

Alla sopor ska sorteras och placeras i rätt påse i vår sopsortering. Kompost lämnas i vår komposteringstunna bakom Lotsstugan. Medhavda glasflaskor, glasburkar, konservburkar och returburkar ska tas hem av gästen själv.