• Flag for Välkommen till Malören Lodge - Bottenvikens pärla
  • Flag for Welcome to Malören Lodge
GOPR0007.jpg

Vinter

Snöskotertur Nordic Lapland, Frevisören-Malören t/r.

Följ med på en oförglömlig skotertur i den frusna Bottenviken och upplev känslan av frihet när vi svävar fram genom den snöklädda skärgården. Den här upplevelsen finns ingen annanstans! Turen innehåller en resa genom den isbelagda skärgården och senare packis fälten i ytterskärgården. Efter en timmes skoterfärd tornar silhuetten av Malören upp. Runt Malören trycker vinden ihop isen till högar av krossad is och bildar isberg. Scenariot skiljer sig från vecka till vecka, ibland kan väggarna av is bli upp till 10 meter höga.

Pris: 1.250 kr per person.

Tid: Totalt 3 timmar. Resväg enkel väg ca 1,5 timmar

I priset ingår: snöskotertur i kälke Nordic Lapland, Frevisören-Malören t/r.

Isfiske

Drömt om att sitta vid havet, andas frisk luft och hänföras av den vackra packisen? Borra hål i isen och försöka fånga din egen fisk? Då är aktiviteten Isfiske något för dig!

Vi färdas från Malören till en plats med skoter och kälke. Vi tar med isborr, fiskeredskap, ved att elda med och något varmt att dricka. Testa din fiskelycka och boka aktiviteten isfiske.

Pris: 495 kr per person.

Tid: 3 timmar

Plats: Malören

I priset ingår: guide, fiskeutrustning, varm dryck och möjligheten att fånga sin egen fisk.

 

 

Hundspann

Susa fram över snötäcket till medarnas sång och hundarnas flämtning. Färden går snabbt ut i det mäktiga snölandskapet där vi njuter av de milsvida vyerna bakom ett spann med Alaskan huskies. Upplevelsen är unik och fantastisk. Turen utgår från Nordic Lapland Resort (Frevisören). Närmare naturen än så här kommer man inte. Upplev glädjen och kraften som ett spann hundar genererar.

Har du aldrig åkt hundspann och är redo för äventyr? Boka en hundspannstur!

Pris: 1495 kr per person.

Plats: Frevisören

Skidtur på packis

Vill du prova på att åka skidor på packis i den yttre skärgården? Följ med och utforska packisen runt Malören. Tre mil ut i havet finns den vackra packisen som breder ut sig  på det frusna havet. Vi färdas till packisen  med skoter och kälke. Vi tar med skidutrustning och något varmt att dricka.

Pris: 595 kr per person.

Plats: Malören

Tid: 2 timmar

I priset ingår guide, vinterkläder, varm dryck och skidutrustning.

 

Följ med på en spännande jakt på norrskenet

Har du aldrig upplevt norrsken - eller kan du inte få nog och vill se det igen? Malören har världens bästa förutsättningar för att se norrskenet. Välkommen ut till Malören för att se norrsken på första parkett.

Det är en upplevelse i sig när ögonen vänjer sig vid mörkret och allt fler stjärnor börjar tindra på natthimlen. På Malören är förutsättningarna i det närmaste idealiska – ofta klara polarnätter, milsvid utsikt över det frusna havet runt omkring med inget störande bakgrundsljus från vägar, byar och samhällen.

Pris: 395 kr per person

Tid: 2 timmar

Plats: Malören

I priset ingår: guide, skotertur, varm dryck, vinterkläder och hjälm.

Isbrytarkryssning


Bredvid Nordic Lapland Resort ligger Polar explorer som erbjuder en tre timmar lång kryssning I den frusna Bottenviken. Upplev massiv isbrytning och guidad tur i maskinutrymmet samt uppe I kaptenshytten. Guidningen är tillgänglig på 16 språk. Isbrytaren kommer stanna till för ett badstopp I det mörka, isiga vattnet.

Pris: 2450 kr per person

Tid: 3 timmar

Plats: Axelsvik, Båtskärsnäs

I priset ingår: transfer från Nordic Lapland, kryssning och bad I överlevnadsdräkt.

Vill du uppleva Malörens alla pärlor?

Luta dig tillbaka i skoterkälken och lyssna till Malörens spännande historia. Att besöka en ö längst ut i den yttersta skärgården är något som många drömmer om att göra. Följ med våra guider som berättar om Malörens olika sevärdheter och spännande historia.

Guidning erbjuds på svenska, engelska och finska.

Pris: 395 kr

Tid: 1,5 timmar

I priset ingår: guidad skotertur, varma kläder, hjälm och något varmt att dricka